Пальмова олія

palmaПальмову олію — одержують із плодів пальмового дерева (Elaeis guineensis). Кожен плід складається з твердого ядра (кісточки), покритого м’ясистим мезокарпієм. Мезокарпій містить близько 49% пальмової олії, а ядро — близько 50% пальмоядрової олії. Ці два типи олії мають зовсім різний склад.

      Пальмова олія містить головним чином пальмітинову (16:0) і олеїнову (18:1) кислоти та не містить лауринової (12:0) кислоти, її можна використовувати як замінник какао-олії, тобто, вона сумісна з певною кількістю інших жирів, наприклад з какао-олією, молочним жиром та горіховою олією.

      Пальмова олія є найпоширенішим видом олії у світовій торгівлі. За обсягом світового виробництва олій рослинного походження, пальмова олія посідає друге місце, а за обсягом світового експорту цих олій — перше.

      Завдяки своїм унікальним властивостям пальмова олія займає по споживанню провідне місце у світі серед сировинних компонентів при виробництві харчових продуктів.

       Musim Mas Group займає провідні позиції у виробництві та експорті пальмової олії.

      Виробничий комплекс Musim Mas Group випускає пальмову олію з великим діапазоном за температурою плавлення (від рідкої консистенції до температури плавлення 48-51°C) та твердості (від рідкої фракції (олеїн) до твердої (стерин)).

      Застосування пальмової олії:

Маргарин — Забезпечує ідеальну консистенцію без гідрогенізації та надає смаку як при використанні вершкового масла.

Кондитерські вироби — забезпечує однорідну начинку; досягається розпушення виробів при випіканні без розпушувачів та збиванні без емульгаторів; збільшує термін зберігання готового виробу.

Хлібобулочні вироби — Підвищує формостійкість, а також з’являється більш виражений колір та аромат.

Чіпси та хрумка картопля — Надає красивий золотистий відтінок, усуває неприємний запах і прогірклий смак при обсмажуванні.

Сухі супи (напівфабрикати) — Забезпечує хорошу стабільність, високий рівень затвердіння при кімнатній температурі.

      Використання пальмової олії виробництва Musim Mas Group створює для Вашого виробництва низку серйозних конкурентних переваг, а саме:

— покращується якість продукції;

— зниження собівартості, бо ціна на 30-50% нижче вартості вершкового масла з тим же вмістом жиру і на 20-30% дешевше маргарину з меншим відсотковим вмістом жиру;

— відсутність холестерину, що містить лише 20-30 мг/кг холестерину (тваринні жири містять 2000-4000 мг/кг);

— збільшується термін придатності продукції, тому що він має високу стійкість до окислення і прогірклості;

— невибагливість при зберіганні та транспортуванні;

— збільшення терміну зберігання готових виробів;

— вироби виготовлені з використанням пальмової олії мають однорідну, пористу консистенцію;

— при збиванні суміш має більш пишну структуру;

— вафельна начинка із застосуванням пальмової олії рівномірно намазується, вафельні листи при нарізці не розламуються, у процесі зберігання жир не просочується крізь пергамент і вафельний лист.

      Пальмова олія не має ніякого запаху і смаку, та її використання дозволяє розширити асортимент продукції в результаті додавання барвників і ароматизаторів.

Внаслідок стійкості пальмової олії до окислення її зберігання не вимагає додаткових умов.

Використання пальмової олії дозволяє знизити собівартість продукції, що випускається.

      Сподіваємося, що жири, які ми поставляємо, допоможуть вам розширити асортимент продукції, знизити накладні та виробничі втрати, а також допоможуть Вашій торговій марці виділитися серед конкурентів.